Postcrossing мания :)

Време е, да разкажа за пътешествието Postcrossing.
„Да превърнем пощенската си кутия, в кутия пълна с изненади!”
“To turn your mailbox into a box full of surprises!”
Звучи прекрасно – нали?
С мобилните телефони и интернета започнахме да живеем онлайн и като че ли забравихме за удоволствието от писането, от изпращането и от получаването на пощенски картички.
Някои смятат, че интернет дотолкова ще се разрастне, че в крайна сметка ще се самоизяде 
Кой знае?
Нека, не ни наляга носталгия, а да се възползваме от предимствата на технологиите!
Та нали, именно благодарение на интернет имаме възможност да общуваме аз и Вие 
И така….
Какво е Postcrossing и има ли то почва у нас? 
Проектът Postcrossing е започнат като страничен проект от португалския студент Paulo Magalhães. Paulo обичал да получава електронна поща и пощенски картички в частност; от приятели, семейство или от всяка точка на земното кълбо. Колкото по-случайно e мястото и лицето, толкова по-добре. Той знаел, че повече хора споделят едни и същи интереси, но все още не е имало добър начин да свърже хора от цялата планета.
Целта била, да се свържат хората по целия свят чрез пощенски картички, независимо от тяхното местоположение, възраст, пол, раса или вяра.
След като разработва идеята за известно време, Paulo започва да създава уеб сайта в свободното си време. Приятели помогали с тестването, Ana Campos проектирала първото лого и след много нерешителност за името, на 14-ти юли 2005 уебсайтът на Postcrossing Project е отворен за всички безплатно.
В рамките на няколко дни, много потребители от страни по целия свят започнали да се регистрират, надхвърляйки и най-добрите очаквания на Пауло за сайта. По това време, Postcrossing все още се помещава на стар домашен компютър закътан в складово помещение в дома на Пауло. Но скоро станало ясно, че това, което започна като домашен проект много бързо се превръща в голям успех.
От тогава Postcrossing е бил в центъра на вниманието на медиите по целия свят, от широко известените Би Би Си (News, h2g2) до случайни вестници, списания и блогове на езици и азбуки, които Пауло не може и да си представи.
Postcrossing събра много хора правейки света по-малък, има безброй съобщения за създадени нови приятелства, научени езици, както и научени множество културни факти за други страни.
Паралелно с уебсайта, членовете започнали да организират Postcrossing срещи по всички краища на света, където те се събират с други Postcrossers, за да споделят, пишат, да подпишат и да изпратят своите пощенски картички.
На 11 април 2008 г., Postcrossing постигна първият милион обменени картички, надминавайки всички най-добри първоначалните очаквания. Към 8 юли  2015 г., разменените картички са над 30 милиона.

Целите на Postcrossing са ясни и прости: да превърне света в по-малко място и да донесе усмивки на възможно най-много хора, в колкото е възможно повече страни.

До момента българските Postcrossers са 1018 и са разменили 56 631 картички.


Happy Postcrossing!!!
https://www.postcrossing.com/